Even voorstellen: onze tuinkasmonteurs Kassen

Even voorstellen: onze tuinkasmonteurs

Door Mark Kusters 15 November 2022 | 16:08


Bestel je bij ons een kas? En laat je deze monteren? Dan komen onze monteurs Frank en Marianne van Lieshout bij je langs en monteren ze de kas op jouw gewenste locatie. Hoe zijn ze in deze branche terechtgekomen? En wat komt er allemaal kijken bij de montage van een kas? In dit artikel vertelt Frank er meer over. 

In eerste instantie werkt Frank als stratenmaker. Hij vertelt: “Dat werk is redelijk seizoensgebonden. Ik verdiende genoeg om in de winter niet meer te hoeven werken. Toen zag ik op televisie een filmpje over glas-in-lood en uiteindelijk ben ik een cursus gaan doen.” 

Glazenier 
De cursus is zo’n succes dat Frank meteen gereedschap in huis haalt en aan de slag gaat. “Uiteindelijk heb ik mezelf de fijne kneepjes van het vak aangeleerd. In de jaren die daarop volgden heb ik een flink klantenbestand opgebouwd, waarbij ik verschillende werkzaamheden als glazenier heb uitgevoerd.” 

Start in de kassenbouw 
Zo vroeg één klant op een gegeven moment of Frank de fundering wilde maken voor een tuinkas. “Die fundering heb ik succesvol gemaakt bij deze klant. En een paar weken later vroegen ze of ik niet ook de kas kon monteren, omdat er onenigheid was ontstaan met de partij die dit eigenlijk zou doen. Achteraf was dat best een ingewikkelde kas, maar is dit wel gelukt. En sindsdien ben ik volop kassen aan het bouwen.” 

Via een importeur komt Frank bij ’t Vijfde Seizoen, en dus ook bij Tuinkasgemak, terecht. Bestel je bij ons een tuinkas en wil je deze door ons laten bouwen? Dan krijg je met Frank te maken. “Het is voor ons prettig om een beeld te hebben bij de locatie. Dat gebeurt vaak doordat Mark of de klant foto’s deelt van de plek waar de tuinkas moet komen. Naar aanleiding daarvan schatten wij de mogelijkheden in.” 
 
Frank biedt een totaalpakket als het aankomt op kassenbouw. “Ik verzorg dus ook de fundering van de kassen als dat nodig is. Hierdoor heb je maar met één partij te maken, zo ben je in één keer klaar.” 

Belangrijk bij montage 
Zijn er dan nog zaken waar je rekening mee kunt houden voordat Frank de tuinkas komt monteren? Ja zeker! “Het belangrijkste is dat de plek waar de kas komt, schoon en vlak (min of meer waterpas) is. Daarnaast moet er voldoende ruimte om de kas heen zijn. Zodat wij daar prettig kunnen werken, maar bijvoorbeeld ook zodat het glaswerk er goed in kan worden gezet. 

Hoe groter de kas, hoe meer ruimte we nodig hebben. Bij de meeste kassen zit je met een meter wel goed. Daarnaast is het voor de levering van de kas belangrijk dat de plek waar de kas geleverd moet worden, niet verder dan 25 meter van de bouwplaats is. Als dit onmogelijk is, kan hier natuurlijk altijd in overlegd worden.” 

Uitdaging in de details 
Frank is inmiddels zo thuis in de kassenbouw, dat geen uitdaging hem boven de pet gaat. “De uitdaging zit ‘m vaak in de details. Soms zit er een schroefgat net een millimeter te ver naar links of rechts. Als men zelf de kas monteert levert dat nogal eens problemen op, omdat ze dit niet meteen herkennen. Ik weet natuurlijk direct wat het probleem is en heb daar ook direct een oplossing voor."

Veelzijdig product
Frank vervolgt: "Wat ik ook uit ervaring weet: een tuinkas is nooit te groot. Daarmee wil ik zeggen dat je een kas beter op de groei kunt kopen. Een kas biedt namelijk meer dan alleen kweekruimte. Je kunt heerlijk genieten van het zonnetje achter glas, als het buiten nog te koud is om te zitten. Op die manier verleng je het buitenleven. Je begrijpt dat er een hoop ruimte bij moet als er naast kweekruimte, ook een lekkere loungeplek gemaakt moet worden. Denk daar dan ook aan voordat je jouw tuinkas aanschaft. Voor welke toepassingen wil je jouw tuinkas gebruiken? 

Want een kas is een heel veelzijdig product. Die je niet alleen in jouw tuin kwijt kunt. Denk daarbij ook eens aan minder voor de hand liggende toepassingen. Zo creëer je met een kas bijvoorbeeld een kantoor- of studieruimte, of als buitenwoonkamer. Afgesloten, maar toch toegankelijk door de glazen wanden.  

Dankbaar werk 
Frank bouwt vanuit niks een tuinkas bij mensen in de tuin. “Dat resultaat geeft mij een gevoel van voldoening. Je werkt in fases toe naar een einddoel en dat einddoel is aan het einde van de rit ook heel tastbaar. Namelijk een prachtige kas waar onze klant hopelijk jaren plezier aan zal beleven.

Wat het werk ook heel leuk maakt, is dat je door het hele land op de mooiste plekken komt. Dorpen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Zo hadden we laatst een klus in Landgraaf en later in Varsseveld. Toen kwamen we twee keer door Duitsland heen. Dan kom je nog eens ergens. Alles bij elkaar maakt dat ik dit graag nog jaren doe.”

Meer weten? 
Overweeg jij jouw tuin te verrijken met een tuinkas? Of ben je zo enthousiast geworden van het verhaal van Frank en wil je meer weten? Neem dan contact op met Mark. Bespreek al jouw wensen met hem en hij zal je met alle liefde voorzien van advies op maat. Zodat jullie samen kunnen kijken naar wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin. Kom ook eens langs in onze showroom in Drunen voor een kop koffie en om de nodige inspiratie op te doen. 


Tags:


Meer nieuws