Urban farming: ook met weinig ruimte, is er veel mogelijk Buitenleven

Urban farming: ook met weinig ruimte, is er veel mogelijk

Door Rob de Haan 27 January 2023 | 14:25


Het is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen: urban farming. Oftewel stadstuinieren. Als je in het stadscentrum woont heb je waarschijnlijk geen enorme tuin. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om toch optimaal te genieten van het buitenleven.

Even ontsnappen aan de drukte van de stad. Dat kan uitstekend in de tuin. Tuinieren werkt voor veel mensen namelijk rustgevend. Daarnaast ga je ook nog eens aan de slag met het kweken van je eigen producten. Wat wil je nou nog meer?!

De hoogte in

Misschien heb je een tuin met een beperkt oppervlak. Dat betekent dat je creatief moet zijn met je ruimte. Bijvoorbeeld door in de hoogte te werken. Een broei- en kweekkast, tuinkas of een muurkas kan hierin uitkomst bieden. Hier creëer je namelijk eenvoudig verschillende niveaus waarop je kunt kweken. In verschillende kweekbakken bijvoorbeeld. Een muurkas heeft dan weer als voordeel dat deze een hoge nokhoogte heeft. Hierdoor kun je in nóg beter in de hoogte werken en optimaal van de ruimte gebruikmaken.

Een ander voordeel van een kas is dat je er het buitenleven mee verlengt. Dit betekent dat je langer plantjes kunt zaaien en groenten kunt oogsten. Je gewas geniet langer van het zonnetje dat door de ramen van de kas schijnt. En doordat de kas goed is afgesloten bescherm je jouw plantjes tegen de ergste kou.

Deel de tuin

Heb je zelf geen woning met een buitenplaats? Geen nood, er zijn namelijk nog genoeg manieren waarop je kunt genieten van het leven in de tuin. Bij urban farming kun je namelijk ook denken aan een volkstuin, een moestuin in het park of op een braakliggend terrein. Zo kun je bijvoorbeeld een moestuin onderhouden samen met buurtgenoten. Hier kun je ook mooi een tuinkas in kwijt om jouw groenten en fruit te kweken. Of om natuurlijk een heerlijke zitplek te creëren om te genieten van de vroege voorjaarszon.

Duurzaam kweken

Doordat een stadstuin een kleinschalig karakter heeft, kun je gemakkelijk onbewerkte producten verbouwen. Super duurzaam dus! Naast ecologische voordelen, kunnen stadstuinen ook een sociale impact hebben. In het geval van een gezamenlijke tuin spreekt dat natuurlijk voor zich. Maar een stadstuin kan ook een laagdrempelige manier zijn om kinderen kennis te laten maken met verschillende groenten. Dit bevordert hun eetgewoonten voor nu én als ze later volwassen zijn.

Helios Urban Victorian

Een tuinkas die uitermate geschikt is voor urban farming is de Helios Urban Victorian, van Janssens AluSystem. Dankzij het handzame formaat heb je geen grote tuin nodig om te genieten van deze tuinkas. Je kunt hier optimaal gebruikmaken van de hoogte doordat de kas 1,81 meter hoog is. Er zit een handige schuifdeur in waardoor je altijd gemakkelijk bij je plantjes kunt om ze te verzorgen. 

Ontdek de mogelijkheden

Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin? Ben je benieuwd naar de perfecte tuinkas voor jouw tuin? Neem dan contact op met Mark. Hij voorziet je graag van advies. Kom ook gerust eens langs in onze showroom  in Drunen. Wij helpen je graag verder onder het genot van een kop koffie.


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon