't Vijfde Seizoen
Search

Over 't Vijfde Seizoen

Als puntje bij paaltje komt, zijn we allemaal buitenmensen. Je hoeft geen doorgewinterde kampeerder of vogelspotter te zijn om te genieten van het gras, het groen en de zon.

Planten zaaien en oogsten moestuinbak

Daarbij experimenteren steeds meer mensen met verschillende vormen van zelfvoorzienendheid. Het idee van zelf kweken, oogsten en eten is onmiskenbaar aantrekkelijk. Wat is er heerlijker dan genieten van verse groenten en kruiden uit je eigen moestuin?

Makkelijke Moestuinbak zaden en oogsten

Toch is de drempel tot het daadwerkelijk aanleggen van een moestuin vaak hoog. Verhalen over gepruts met komkommers en paprika’s en het grillige gevecht met elementen van buitenaf spelen hierbij ongetwijfeld een rol.

Zonde, want Mark Kusters van ‘t Vijfde Seizoen weet dat het anders kan. Sterker nog, het is veel makkelijker (en leuker!) dan je denkt. Met de methode van de Makkelijke Moestuin, gebaseerd op ‘Square Foot Gardening’ uit Amerika, kan iedereen een moestuin beginnen. Kwestie van de juiste grond in huis halen. De beste omstandigheden creëer je vervolgens zelf. Weersomstandigheden en ruimtegebrek spelen namelijk geen enkele rol als je jouw Makkelijke Moestuin voorziet van een geschikte tuinkas.

Makkelijke Moestuinbak sla kweken

Met een goede tuinkas geniet je veel meer van het buitenleven. Je creëert een extra seizoen om hiervan te genieten: een vijfde seizoen. En moestuinieren kan met een tuinkas praktisch het hele jaar door. 

Daarbij kan je denken aan een compacte broei- of kweekkas, tot een compleet vrijstaande tuinkas die van alle gemakken is voorzien. Deze kassen zijn er in alle soorten en maten, en worden vervaardigd uit verschillende materialen. Zo bestaan de frames bijvoorbeeld uit hout en aluminium, en wordt de behuizing geleverd in glas, veiligheidsglas of polycarbonaat. 

Tuinkas glas comfortabel moestuinieren

Welk formaat en materiaal is het meest geschikt is voor jouw moestuin? Dat is afhankelijk van je wensen. Kom eens langs in onze showroom in Drunen en laat je inspireren. Hier voorzien we je graag van persoonlijk advies. We zijn geopend op afspraak en elke woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17:00 uur. 

Telefonisch zijn we ook bereikbaar voor advies, of voor het maken van een afspraak op locatie. Je kunt ons bereiken op 06 21820021 (of stuur een e-mail). Ben je er al helemaal uit wat betreft jouw tuinkas-keuze? Dan kan je uiteraard ook direct online bestellen.

 

Radijs planten en oogsten Makkelijke Moestuin

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon