Geld verdienen met je moestuin  Moestuin

Geld verdienen met je moestuin

Door Mark Kusters 12 September 2020 | 21:35


Kan jij je voorstellen dat je per jaar wel voor 150 euro aan groente en kruiden kan oogsten in jouw moestuin? Mensen kijken er soms raar van op als ze dit horen. Toch is het echt zo. We leggen je uit hoe dit zit.  

Voor mensen met een gewone ‘moeilijke moestuin’, is geld verdienen bijna niet denkbaar. Zij zijn jaarlijks veel geld kwijt aan materiaal, zaden, bestrijdingsmiddelen en andere hulpmiddelen. Dan hebben we het aantal arbeidsuren er nog niet eens bijgeteld.  

Video: Makkelijke Moestuin in een notendop 

Moestuinieren is het juiste doen op het juiste moment. Voor een rijke oogst. Bekijk hoe, in deze video van Makkelijke Moestuin

Met de methode van Makkelijke Moestuin kan moestuinieren wél geld in het laatje brengen. Bij ’t Vijfde Seizoen gebruiken wij deze methode en adviseren we het onze klanten.  

Met de Makkelijke Moestuin-methode maak je op een slimme manier gebruik van de ruimte in jouw bakken. Veel mensen zijn geneigd zoveel mogelijk verschillende soorten groenten en kruiden te zaaien. Wij raden daarom aan - zeker als je geld wilt verdienen met je moestuin - een zaai- en een oogstplan te maken. Neem daarin mee wat je zelf gebruikt en wat je eventueel kan verkopen. Je zal zien dat er veel planten en kruiden afvallen. We snappen dat het leuk is verschillende soorten uit te proberen, maar het zou toch zonde zijn als deze niet gebruikt worden én ze de plek innemen van planten die wél rendabel zijn.   

De kosten en de baten op een rijtje  

Als je alle inkomsten en uitgaven van een Makkelijke Moestuin naast elkaar legt, kun je een rendement van 200 procent per jaar behalen. Let op, dit geldt alleen als je een meerjarenplan hebt. Om dit te verhelderen hebben we de kosten en de verdiensten voor je op een rijtje gezet. Om te kijken hoeveel winst je per jaar op je Makkelijke Moestuin kan maken, trek je simpelweg de kosten van de verdiensten af.  

1. De kosten die je per jaar met je Makkelijke Moestuin maakt:  
Het kost je tussen de 75 en 250 euro om een Makkelijke Moestuin van 120 bij 120 cm aan te schaffen. Deze prijs is inclusief raster, Makkelijke Moestuin Mix, klimrek, gereedschap en enkele zaden. De prijs is afhankelijk van welke materialen je gebruikt in je moestuin. Je weet zelf het beste hoeveel je kwijt bent geweest voor de basisaanschaf van je Makkelijke Moestuin. Als je stevige, goede materialen gebruikt, gaat een bak zo’n 10 jaar mee. Deel de gemaakte kosten dan door 10. Dan kom je op maximaal 25 euro per jaar uit. Als je de 25 euro die je betaald hebt voor de zaden, compost en kruiden daarbij optelt, dan kom je rond de 50 euro per jaar uit.

2. De verdiensten die je per jaar met een Makkelijke Moestuin kan hebben: 
Als je jouw planten op een juiste manier water geeft, op een goed plekje zet en goede voeding geeft, dan is het mogelijk om zo’n 150 euro per jaar te verdienen met jouw Makkelijke Moestuin. Als je de kosten van de verdiensten aftrekt, kom je uit op 100 euro per jaar. Dat is dus 200 procent winst.  

 
 
Wanneer we deze theorie aan mensen uitleggen, krijgen we soms te horen dat we de ‘arbeidsuren’ ook mee moeten nemen in deze berekening. Maar omdat je per week hooguit een uurtje tijd kwijt bent, vinden wij het niet nodig dit mee te rekenen. En normaal gesproken ben je ook tijd kwijt aan het kopen van groentes en kruiden in de supermarkt.  

En natuurlijk is moestuinieren vooral ontspanning en een hobby. De voldoening die je uit moestuinieren haalt en het plezier dat je eraan beleeft, is onbetaalbaar!   


Tags:


Meer nieuws