Slootwater, vervuilde grond... en dan een moestuin?! Moestuin

Slootwater, vervuilde grond... en dan een moestuin?!

Door Coen Withraeckers 21 June 2024 | 14:18


Slootwater en vervuilde grond kunnen een breed scala aan schadelijke stoffen bevatten. Denk aan zware metalen, chemische residuen, bacteriën en andere verontreinigingen. Niet fijn voor in je moestuin! Gelukkig biedt de Makkelijke Moestuin Mix een betrouwbare oplossing waarmee het kweken in moestuinbakken altijd gezond en veilig verloopt. Lees er meer over in deze blog.

Schadelijke stoffen uit slootwater en vervuilde grond kunnen niet alleen de groei van je planten belemmeren, maar ook in de groenten en kruiden terechtkomen die jij in je maaltijden verwerkt. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen, vooral bij kinderen en kwetsbare groepen. Daarnaast kan vervuilde grond insectenplagen en ziekten bevorderen die je planten beschadigen of zelfs je oogst vernietigen.

Controle over groeiomstandigheden
Moestuinbakken bieden een goede oplossing voor deze uitdagingen. Door je gewassen in verhoogde bakken te kweken, heb je meer controle over de groeiomstandigheden. Je kunt de kwaliteit van de bodem en het water dat je gebruikt beter beheren, dit is essentieel voor gezonde planten. Bovendien zijn moestuinbakken ideaal voor kleine ruimtes en stedelijke omgevingen waar grondvervuiling een groter risico vormt.

Eenvoudig en veilig
De Makkelijke Moestuin Mix is speciaal ontworpen om tuinieren eenvoudig en veilig te maken. Deze mix bestaat uit een uitgebalanceerde combinatie van kokosvezels, vermiculiet en compost. Kokosvezels zorgen voor een luchtige structuur en goede wateropslag. Vermiculiet helpt bij de drainage en voorkomt wateroverlast. En compost levert essentiële voedingsstoffen voor je planten.

Voordelen Makkelijke Moestuin Mix
De Makkelijke Moestuin Mix biedt verschillende voordelen. Namelijk:

 • Veiligheid: De Makkelijke Moestuin Mix is vrij van verontreinigingen, waardoor je gewassen gezond en veilig zijn voor consumptie.
 • Gebruiksgemak: De mix is kant-en-klaar en hoeft niet gemengd te worden met andere materialen. Dit bespaart tijd en moeite.
 • Optimale groei: Door de ideale balans van lucht, water en voedingsstoffen in de mix, groeien je planten sneller en sterker.
 • Milieuvriendelijkheid: De mix bestaat uit duurzame materialen die het milieu minimaal belasten. Kokosvezels zijn een bijproduct van de kokosindustrie, en vermiculiet is een natuurlijk mineraal.

Tips voor de Makkelijke Moestuin Mix

 1. Vul je moestuinbakken: Vul je bakken met de Makkelijke Moestuin Mix tot ongeveer 5 cm onder de rand.
 2. Zaai en plant: Volg de instructies voor het zaaien en planten van je gewassen. De mix is geschikt voor een breed scala aan groenten, kruiden en bloemen.
 3. Waterbeheer: Houd de mix vochtig, maar niet te nat. De kokosvezels en vermiculiet zorgen ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld en opgeslagen.
 4. Onderhoud: Voeg regelmatig compost toe om de voedingsstoffen in de mix aan te vullen en je planten gezond te houden. 

Je kunt de Makkelijke Moestuinmix aanvullen met speciale voeding. Hiermee worden je planten extra sterk en gezond. En met de voorzaaimix van Makkelijke Moestuin gaat het kweken helemaal snel en goed! 

Meer weten?
Heb je vragen over de Makkelijke Moestuinmix? Laat je adviseren door Mark. Neem contact met hem op en hij vertelt je over alle mogelijkheden. Je bent natuurlijk ook altijd van harte welkom in onze showroom in Drunen.

 


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
 • Woensdag 13:00 - 17:00
 • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
 • Alcoalaan 2N
 • 5151RW Drunen
Telefoon