Tuinkas Blockley van Eden: ook te gebruiken als tuinkamer Kassen

Tuinkas Blockley van Eden: ook te gebruiken als tuinkamer

Door Mark Kusters 15 June 2021 | 12:26


Een tuinkas om in te zítten in plaats van kweken: dat was de speciale wens van een familie uit Nuenen. Om het buitenseizoen te ‘verlengen’ en in elke weersomstandigheid van de tuin te kunnen genieten. Het was hierbij van belang dat de ingang van de kas rolstoeltoegankelijk was, dat betekent: tweedeurs en drempelloos. Maar hoe vind je zo’n kas? Dat bleek nog best een uitdaging. 

Familie uit Nuenen: “Wij zochten een mogelijkheid om vaker en langer van de tuin te kunnen genieten. Dan komen opties als een serre of aanbouw aan bod. Maar al snel ontstond het idee om een tuinkas aan te leggen. Dat biedt hetzelfde plezier, maar bespaart tijd en moeite.” 

"Dan start de zoektocht. De insteek was: een glazen tuinkas met aluminium behuizing en een glazen plafond. Het leek ons heerlijk om, ook tijdens regen, te kunnen genieten van de lucht boven ons. Maar bovenal: een drempelloze en brede ingang voor een rolstoel of hulpmiddel. Die combinatie leek zeldzaam.” 

Model Blockley van Eden 
“Totdat ik in contact kwam met Mark Kusters van 't Vijfde Seizoen. Tijdens ons telefonisch contact attendeerde hij mij op het model Blockley van Eden. Kenmerkend om de hoge zijgevels en (drempelloze) schuifdeuren. Dat was een perfecte match.” 

“De deurbreedte was voor ons van groot belang. Na het uitwisselen van foto’s, nauwkeurige afmetingen en prettig telefonisch overleg kwamen we tot een afspraak voor plaatsing. Na levering van de materialen hebben de monteurs de kas in 2 dagdelen geïnstalleerd.”  

Zelfs met regen is het heerlijk 
“We zijn ontzettend blij met ons nieuwe buitenprieel. Het is ingericht met een eettafel en biedt ruim plaats voor de stoelen. Deze oplossing verlengt ons buitenleven met zeker 2 tot 3 uur per dag. Zelfs (of juíst) met regen is het heerlijk: het geluid en effect op het glazen dak is prachtig. Het uitzicht van een opklarende lucht die daarop volgt maakt het af.” 

"Als het nodig is maken wij zeker opnieuw gebruik van de service van 't Vijfde Seizoen. De procedure verliep soepel en professioneel. Het idee dat ik Mark op elk moment kan bellen met vragen over de kas, wekt vertrouwen.” 


Tags:


Meer nieuws