Comfortabel: een moestuinbak op poten! Moestuin

Comfortabel: een moestuinbak op poten!

Door Mark Kusters 25 September 2020 | 14:20


Lekker moestuinieren zonder bukken? Met een moestuinbak op poten kies je voor comfort! En dat is niet alles. Een ‘hoge’ moestuin heeft ook nog andere voordelen. 

Zo hebben huisdieren er soms een handje van in een moestuintje te graven, springen of poepen. Met een moestuin op poten is de kans hierop veel kleiner. En door de hoogte komen de slakken veel minder snel je moestuin in gepiept.

Moestuinbak op poten sla kweken

Meer licht vangen

Een moestuinbak op poten is ideaal voor op een (klein) balkon. Wanneer een bak hoger staat vangt deze namelijk meer licht (je moet ‘m natuurlijk wel op een zonnige plek zetten). En onder de bak houd je ruimte over voor je (moestuin)spullen. 

Liever niet bukken of knielen? Ook dan is een moestuinbak op poten echt een uitkomst. Lekker zittend of staand tuinieren, met maximaal overzicht.

Knoflook oogsten en kweken moestuinVerse knoflookbollen uit eigen tuin. Prachtig, toch?

Let op de afwatering

Bij ’t Vijfde Seizoen werken we met het moestuinsysteem van Makkelijke Moestuin. Je moestuinbak moet makkelijk te verdelen zijn in vakken van 30 x 30 centimeter (bijvoorbeeld 60 x 120 of 120 x 120). Alle moestuinbakken in onze shop hebben formaten die hieraan voldoen. 

Let op dat de afwatering goed gaat, want de moestuinmix moet overtollig vocht kwijt kunnen. Boor bijvoorbeeld een aantal gaten in de bodem of laat wat ruimte over tussen de plankjes van jouw ‘hoge bak’. Anti-onkruiddoek zorgt dat de moestuinmix in de bak blijft en niet meegaat met de afwatering. 

Video: klaar voor het nieuwe seizoen 

 


Tags:


Meer nieuws