Waarom heet ’t Vijfde Seizoen, ‘t Vijfde Seizoen?  Moestuin

Waarom heet ’t Vijfde Seizoen, ‘t Vijfde Seizoen?

Door Mark Kusters 19 September 2020 | 14:45


Ben je benieuwd waarom ik ‘t Vijfde Seizoen begon en waar de naam vandaan komt? Ik leg het je uit! 
 
Toen mijn kinderen het huis uitgingen, heb ik mijn tuin op de schop genomen. Er stond bijvoorbeeld nog een konijnenhok in. Daarvan heb ik afscheid genomen. Zo ontstond er ruimte om mijn moestuintje uit te breiden. Ik koos voor een tuinkas omdat je dan meer kweekmogelijkheden hebt. In een kas kan je de ideale klimaatomstandigheden creëren. Zodat je planten sneller groeien en je oogst beter slaagt. Ook kun je ongedierte makkelijker weghouden.  

Bovendien kun je in een kas al in maart plantjes kweken. Met alleen een buitenbak moet je wachten tot mei. Dus een kas verruimt je kweekmogelijkheden, je krijgt er als het ware een extra zaai- en oogstseizoen bij. Vandaar de naam: ’t Vijfde Seizoen.  

De helpende hand in moestuinland  

Ik deel mijn moestuin-enthousiasme graag met anderen. Daarom werd ik verkoop- en afhaalpunt van de Makkelijke Moestuin. Met name de speciale moestuingrond (Makkelijke Moestuin Mix), maar ook enkele andere producten kunnen mensen uit de regio nu bij mij kopen en afhalen. Ik krijg er energie van moestuinfanaten te ontvangen en te adviseren over moestuinen. Ik wist meteen dat ik hier ook op zakelijk gebied verder in wilde gaan. Van mijn hobby mijn werk maken, dat zag ik wel zitten. Daarom bied ik nu als wederverkoper in mijn webshop niet alleen de Makkelijke Moestuin Mix, maar alle artikelen van Makkelijke Moestuin aan. Daarnaast richt ik mij op mensen die klaar zijn voor de volgende stap: een eigen tuinkas. Toen ik zelf een aantal jaar geleden een tuinkas aanschafte, maakte ik fouten die ik niet gemaakt zou hebben als iemand mij aan de hand had genomen. Die helpende hand wil ik voor jullie zijn.  

Vertrouwd gevoel  

Als je bij mij je Makkelijke Moestuinproducten koopt wil ik dat je écht het gevoel hebt: ‘met deze spullen en met dit advies van Mark weet ik zeker dat ik succesvol een moestuin aan kan leggen’. Of je nu een ervaren moestuinder bent of niet. Met alle vragen over je moestuin en je tuinkas kan je daarom altijd bij mij terecht. Laatst kocht een mevrouw 3 grote zakken moestuinmix bij mij. Die wilde ze meenemen op haar scooter. Levensgevaarlijk, als je het mij vraagt. Ik heb haar toen aangeboden de zakken naar haar huis te brengen. Die service wil ik mijn klanten verlenen.  

Een kijkje in mijn moestuin 

Mensen die nu bij mij langskomen voor een Makkelijke Moestuin Mix laat ik mijn eigen moestuin altijd even zien. Dat wordt altijd erg leuk gevonden. Op dit moment ben ik het meest trots op de tomaten in mijn moestuin, omdat ze het gewoon echt heel goed doen. Ik heb wel vaker tomaten gekweekt, ook vroeger al in mijn ‘moeilijke moestuin’ zonder kasje. Dan moet je écht veel zon hebben, willen ze goed groeien. Anders wordt het niets. In mijn kas groeien ze nu als een dolle. Het is warm en je hebt geen last van regen en wind. Ik kan daarom echt vol trots naar mijn tomaten kijken. Ze doen het zo goed.    


Mark’s Makkelijke Moestuin

Gaat het altijd goed? 

Ik vind het belangrijk dat jullie weten dat je ook weleens tegenvallers hebt. Soms doe je alles volgens het boekje en gaat het toch fout. Het blijft de natuur, het kan niet altijd gaan zoals jij het verwacht. Sommige fouten maak je omdat je niet voldoende geïnformeerd bent. Ik heb weleens sugarsnaps gezaaid, die zijn tot 2 keer toe opgevreten door de vogels. Daar baal ik dan echt van. Achteraf was het slimmer geweest om er een net overheen te spannen. Ach ja, van je fouten leer je. En van mijn fouten leren jullie! 


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon