Welke voeding heb ik nodig voor mijn Makkelijke Moestuin? Moestuin

Welke voeding heb ik nodig voor mijn Makkelijke Moestuin?

Door Mark Kusters 21 June 2021 | 13:51


Grote kans dat je recent hebt gegoogeld ‘Wat heeft mijn moestuin nodig’ of ‘Welke plantenvoeding voor welk soort gewas?’. Waarschijnlijk kwam je uit op allerlei bronnen met uiteenlopende adviezen. Best verwarrend. Wees gerust: je bent nu op het juiste adres. Het concept van de Makkelijke Moestuin is namelijk heel eenvoudig. Ontdek wat jouw moestuin écht nodig heeft.

Wanneer puntje bij paaltje komt, zijn een aantal ingrediënten essentieel voor je Makkelijke Moestuin. Te weten:

Vermiculiet
Dit is een natuurlijk mineraal met een neutrale pH-waarde. Vermiculiet houdt veel lucht en water vast en geeft dit geleidelijk af aan je planten. Belangrijk voor sterke, gezonde plantenwortels en vermindert de kans op schimmel.

Compost en voeding
Zit boordevol voedingsstoffen en mineralen. De voeding is organisch en bevat meer dan 15 soorten natuurlijke grondstoffen. De hoge pH-waarde maakt de grond ‘basisch’ (niet zuur).

Vezels (bruinveen)
Houdt veel water vast. Tegelijk blijven de poriën van de vezels gevuld met lucht. Bruinveen gaat lang mee en heeft een lage pH-waarde. Dit maakt de grond zurig.

Tip: Makkelijke Moestuin Mix
Dit is alles wat je moestuin nodig heeft om rijkelijk te bloeien. Het goede nieuws is dat al deze ingrediënten samenkomen in de Makkelijke Moestuin Mix. Geschikt voor praktisch alle planten en groenten, van sperziebonen tot zonnebloemen. Verkrijgbaar in de webshop Moestuingemak.

Jarenlang goede oogst
Een ander voordeel van de Makkelijke Moestuin Mix is de lange houdbaarheidsdatum: deze aarde blijft jarenlang goed, regelmatig aanvullen met Makkelijke Moestuin Voeding is voldoende. Een klein schepje per vak na elke oogst en eenmaal per seizoen de hele moestuinbak. Daarnaast is de mix te gebruiken voor kleine oppervlakken en bevordert het de oogst aanzienlijk. De Makkelijke Moestuinmix is beschikbaar in zakken van 40L.


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon