Moestuinieren in bamboebakken: goed voor je oogst en de aarde Moestuin

Moestuinieren in bamboebakken: goed voor je oogst en de aarde

Door Mark Kusters 01 October 2021 | 10:50


We voegen een nieuwe dimensie toe aan moestuinieren. We introduceren bamboe als veelbelovend materiaal in ons assortiment. Bamboe heeft namelijk veel voordelen die je als echte liefhebber vast en zeker goed in de oren klinken. In deze blog lees je er alles over.

Als eerste hebben we vier prachtige bamboe moestuintafels- en bakken aan onze webshop toegevoegd. Door de simpele maar luxueuze uitstraling passen deze perfect bij iedere (moes)tuin. Moestuinieren was nog nooit zo makkelijk. Door de verschillende vakken waar de bakken uit bestaan kun je eindeloos combineren met het kweken van groenten en kruiden.

De bamboevoordelen
Wist je dat bamboe erg duurzaam is? Dit heeft verschillende redenen. Zo heeft bamboe onder andere antibacteriële eigenschappen. Hierdoor is het gebruik van pesticiden en kunstmest overbodig en raakt het grondwater niet vervuild. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving voor de boeren die bamboe verbouwen.

Ook is bamboe een snelgroeiende plant. De plant groeit na het kappen vanzelf weer aan. Er zijn zelfs bamboesoorten die per dag meer dan een meter groeien. Doordat de bamboe zelf weer aangroeit, kan het geteeld worden in gebieden die anders minder geschikt zijn voor landbouw. 

Naast dat bamboe duurzaam en goed voor het milieu is, gaat het ook heel lang mee. Dat is een mooie extra plus voor iedereen. Maar zeker voor moestuinfanaten, die kunnen zo nog langer genieten van een nog duurzamere oplossing.

Multifunctioneel 
Bij veel plantensoorten is er na het kappen maar een beperkt deel geschikt voor gebruik. Bij bamboe is dit niet het geval. Ieder gedeelte van de plant is nuttig. Zo worden de stammen gebruikt als bouwmateriaal of om textiel van te maken, dienen de bladeren als veevoer en zijn de zijtakken geschikt om gereedschap van te maken. De bamboe is dus ontzettend veelzijdig en multifunctioneel!

Luchtzuiverend 
Alsof dit nog niet genoeg voordelen waren, is bamboe ook nog eens luchtzuiverend. Dit komt doordat bamboe van nature meer koolstofdioxide opneemt én meer zuurstof produceert. Tot wel 35% meer dan een gemiddelde boom van dezelfde grootte. Daarmee helpt de bamboeplant ons dus om makkelijker te kunnen ademen. 

De aanschaf van één van onze bamboe moestuintafels- of bakken is dus niet alleen een aanwinst voor jouw tuin, maar ook voor onze aarde. 


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon