Moestuiniers opgelet: de nieuwe Makkelijke Moestuin-app is live Moestuin

Moestuiniers opgelet: de nieuwe Makkelijke Moestuin-app is live

Door Mark Kusters 05 November 2021 | 10:20


Maak jij gebruik van de handige Makkelijke Moestuin-app? Let dan goed op! Vanaf 1 november 2021 wordt de oude app namelijk vervangen door de nieuwe. Eentje die nog mooier, stabieler en helemaal toekomstproof is. Ik vertel je er alles over in deze blog.

Deze nieuwe app wordt telkens geüpdatet. Momenteel vind je dan ook nog lang niet alle functionaliteiten die uiteindelijk in de app aanwezig zullen zijn. Maar dankzij deze vernieuwing, zijn de mogelijkheden in de toekomst eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan advies op basis van actuele weersverwachtingen.

Makkelijke Moestuin-app 2.0
De oude app was niet berekend op al deze nieuwe mogelijkheden, hierdoor ontstonden vervelende bugs waar weer oplossingen voor gevonden moesten worden. Deze werkten helaas niet voor iedereen. Hoog tijd dus voor een splinternieuwe app. Eén die klaar is voor alles wat je nu al met de app kan, en voor wat we de komende jaren nog zullen verzinnen.

Nieuw systeem, opnieuw invoeren
Let wel op! De nieuwe app draait namelijk op een volledig nieuw systeem. Hierdoor kun je jouw gegevens niet automatisch meenemen. Dit betekent dat je jouw bakken en planten opnieuw moet invoeren. In de app kan dat gelukkig snel en eenvoudig. Daarnaast zullen de bakken rond deze tijd van het jaar wat leger zijn, daarom heeft Makkelijke Moestuin er ook voor gekozen om juist nu live te gaan. Bekijk de extra instructie voor het invoeren van jouw eigen moestuinbakken, mocht je er toch niet direct uitkomen.

Oude vs. nieuwe appOude vs. nieuwe app

Wat is er nieuw?
Er zijn een aantal dingen veranderd in de nieuwe app, ten opzichte van de oude. Namelijk:

  • de app doet beter wat jij ervan verwacht en is stabieler;

  • alle bugs zijn opgelost en er uitgehaald;

  • de app is frisser en overzichtelijker: al je bakken onder elkaar in een scherm;

  • de community werkt (bijna) hetzelfde als op de desktop;

  • vanaf nu kun je sneller inzaaien of doorgaan naar hogere levels;

  • alle stappen en levels zijn geüpdatet, denk aan nieuwe plaatjes en meer kenniskaarten met achtergrondinformatie;

  • op het beginscherm vind je een blok waar we actuele info kwijt kunnen, zoals bijvoorbeeld deze update.

Updaten
Dan wordt het hoog tijd om aan de slag te gaan met de nieuwe Makkelijke Moestuin-app. Het enige dat je hoeft te doen, is de app updaten. Als je dit hebt gedaan, zal je opnieuw moeten inloggen. Gebruik hiervoor je bestaande account. Zo activeer je direct de community en zie je alle belangrijke meldingen. Nu kun je jouw moestuinbakken toevoegen!

Vind snel de juiste levels
Vind snel de juiste levels

App-support
Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan kan de community altijd helpen. Maak een post aan met jouw precieze probleem en koppel er de categorie 'App-support' aan. Het is ook handig om te vermelden welk toestel of systeem je gebruikt en of je de laatste update van de app geïnstalleerd hebt. Een screenshot is helemaal handig!

Aan de slag!
Het is in het begin misschien even wennen, maar hopelijk ben je net zo enthousiast over de nieuwe app als wij! Maar een app is nooit helemaal af, daarom blijven we zoeken naar nieuwe, betere oplossingen voor jouw moestuin!


Tags:


Meer nieuws