Basisscholen in Almere aan de slag met moestuinbakken van ’t Vijfde Seizoen Moestuin

Basisscholen in Almere aan de slag met moestuinbakken van ’t Vijfde Seizoen

Door Mark Kusters 24 November 2021 | 09:33


Dankzij tussenkomst van communicatiebureau WhatEls uit Delwijnen heeft ’t Vijfde Seizoen een viertal totaalpakketten van onze nieuwe bamboebakken kunnen plaatsen voor de Hogeschool Aeres in Almere. Dat allemaal voor een prachtig project. Naar aanleiding van de opening van hun splinternieuwe, duurzame en natuurinclusieve schoolgebouw, geven zij deze namelijk cadeau aan een aantal scholen voor speciaal basisonderwijs.

Een van deze scholen is SBO de Klimop. Hogeschool Aeres publiceerde onlangs een mooi artikel op hun website over de plaatsing van de moestuinbakken. Hierin vertelt Reneé Holmes, directeur van de Klimop: “Veel kinderen in grote steden krijgen weinig gelegenheid om kennis te maken met groen en de natuur. Dat geldt ook voor kinderen van de Klimop. Terwijl het juist zo leuk is om daarmee bezig te zijn!”

Speciaal basisonderwijs in het zonnetje
De moestuinbak heeft inmiddels een mooi plekje gekregen op het schoolplein en Holmes laat tegenover Hogeschool Aeres weten er erg blij mee te zijn: “Het is ontzettend mooi dat wij dit als school voor speciaal basisonderwijs mogen ontvangen. Ondanks dat de verantwoordelijkheid voor de moestuin aan één groep is toebedeeld, willen andere kinderen ook maar wat graag met de moestuin aan de slag!”

Directeur Wil Bekkering schenkt de moestuinbakken namens Hogeschool Aeres Almere vanwege de opening van hun nieuwe schoolgebouw. Die tevens fungeert als entree voor de Floriade Expo 2022. Toevalligerwijs is het thema daarvan: ‘Growing Green Cities’. Dit sluit naadloos aan op de missie van de Hogeschool: ‘Laat de stad leven’.

Bij Hogeschool Aeres weten ze als geen ander wat groen voor stad én mens kan doen. Hiervoor is de juiste kennis en betrokkenheid nodig. Holmes vertelt: “Leren over de natuur, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. En het is natuurlijk fantastisch dat het speciaal onderwijs nu eens in het zonnetje wordt gezet.”

Meer ruimte voor groen en de moestuin
De moestuinbak staat er nog maar net, maar bij SBO de Klimop staan ze te springen om te starten met hun eigen moestuin. “De grond ligt nu nog in zakken in de moestuinbak, maar we gaan zo snel mogelijk aan de slag”, vertelt Holmes ambitieus. “We spelen zelfs met het idee om nog meer tegels eruit te halen, zodat het groen en/of onze moestuin nog meer ruimte krijgt. Naast SBO de Klimop Stad, kunnen ze bij SBO Klimop Buiten, SBO de Bombardon en SBO de Watertuin ook lekker aan de slag met hun eigen moestuin.


Tags:


Meer nieuws