Welke soorten tuinkassen zijn er eigenlijk? Tuinkas

Welke soorten tuinkassen zijn er eigenlijk?

Door Mark Kusters 05 December 2020 | 17:51


Tuinkassen zijn er in allerlei soorten en maten. En van diverse merken. Welke soorten zijn er eigenlijk?

1. Stads- & Patiokassen: voor ‘Urban Gardening’ 
Deze kassen zijn uitstekend te plaatsen op een beperkte oppervlakte. Je hebt een compacte, maar complete kas. In combinatie met het Makkelijke Moestuin -systeem pas je de principes van ‘square foot gardening’ moeiteloos toe en geniet je van het plezier van een (stads)moestuin. En dat vrijwel het hele jaar door!

Stads/patiokas tuinkasgemak veiligheidsglas groen

Tuinkasgemak kweken en oogsten veiligheidsglas


2. Tuinkassen
Een praktische kas om te kweken of een mooie blikvanger in uw tuin? Een tuinkas biedt 't allebei. Tuinkassen zijn groter dan stads- en patiokassen. Je kunt er rechtop in staan en je hebt veel bewegings- en werkruimte. Er zijn tal van materialen, kleuren en accessoires om uit te kiezen. Met een tuinkas creëer je een extra (vijfde) seizoen om te kweken en te genieten van het buitenleven.

Tuinkas retro groen met Victoriaanse nokversiering

Tuinkas veiligheidsglas zwart schuifdeuren


3. Muurkassen
Heb je je kas liefst zo dicht mogelijk bij je huis of is er beperkte ruimte beschikbaar? Kies dan voor een muurkas. Dit type kas wordt tegen een rechte en stevige muur geplaatst. Naast het ruimte-voordeel maakt de grote nokhoogte aan de muurzijde het kweken van gewassen die hoog willen klimmen uitstekend mogelijk. Daarbij is een muurkas meer dan geschikt om te gebruiken als tuinkamer, veranda of serre!

Muurkas ingebouwd groen kweken en oogsten

Losstaande muurkas groen kweken en oogsten

 

4. Broei- & Kweekkassen
Met een broei- of kweekkas lukt het uitstekend om het kweekseizoen te verlengen. Een broeikas beschermt het gewas tegen nachtvorst, regen, wind en insecten. Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals aluminium en hout, veiligsheidsglas of polycarbonaat.

Kweekkas klein hout polycarbonaat

Kweekkas klein kweekmogelijkheden broeikas


5. Tuinkamers & Orangerieën

Een heel precieze definitie van tuinkamer of orangerie is er eigenlijk niet. Natuurlijk zijn er modellen tuinkassen die door hun model en vormgeving direct als tuinkamer of orangerie te typeren zijn. Er zijn ook kassen die door hun vorm als tuinkas getypeerd kunnen worden en door hun grote gebruiksoppervlak en/of ontwerp te gebruiken zijn als tuinkamer. Denk ook aan minder voor de hand liggende toepassingen: een tuinkas als kantoorruimte, studieruimte of buitenwoonkamer!

Tuinkamer zwart tuinkasgemak sfeervol

Oranjerie tuinkasgemak tuinaccessoires

Royal Well tuinkamer zwart stoer tuinaccessoires

 


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
DE SHOWROOM IS WEGENS VAKANTIE GESLOTEN VAN ZATERDAG 1 JUNI TOT EN MET ZATERDAG 8 JUNI. U KUNT ONLINE EEN BEZOEKAFSPRAAK BOEKEN OP EEN ANDER MOMENT VIA BOVENSTAANDE LINK.
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon