Een tuinkas plaatsen of laten plaatsen? Zo werkt het Tuinkas

Een tuinkas plaatsen of laten plaatsen? Zo werkt het

Door Mark Kusters 05 March 2021 | 10:38


Moestuinieren wordt nog eenvoudiger en leuker met een tuinkas. Dit geeft je meer kweekmogelijkheden én je kunt praktisch het hele jaar door moestuinieren. Maar: hoe komt die tuinkas op de juiste manier op de juiste plek? De voorbereiding kun je zelf doen, de plaatsing en montage doen wij graag voor je. Ik vertel je er meer over.

Als je een kas koopt via ’t Vijfde Seizoen of Tuinkasgemak, kun je ervoor kiezen om ‘m zelf te plaatsen of dit laten doen door ons. In beide gevallen doe je de voorbereiding zelf. Ik neem je stap voor stap mee in het proces. 

1. De voorbereiding
Een goede plek en ondergrond zijn voorwaarden om lang te genieten van je tuinkas. De perfecte plaats is zonnig, met wat beschutting (niet bij hoge bomen). De ondergrond moet stevig, recht en schoon zijn. Dat betekent:

  • Bestrating of volle, ruim aangetrilde grond (óók 50 cm rondom de kas).
  • Waterpas aan de voor- en achtergevel, de lengtegevels mogen 1 cm per lengtemeter afschot hebben.
  • Zonder obstakels als stroomkabels, wortels en stenen (óók 50 cm rondom de kas).

Deze basis is een must als je een kas wilt plaatsen of wilt laten plaatsen. We vragen je om dit in orde te maken voordat de tuinkas geleverd wordt.

Kies de juiste ondergrond en locatie

2. Fundering
Ga je zelf de kas plaatsen? Dan kun je een eigen fundering gebruiken, bijvoorbeeld van (hard)hout, een gegoten betonrand of met een gemetselde baksteenfundering. Dat is een precisiewerkje waarbij vakkennis komt kijken. Sommige kassen (de meeste aluminium kassen) hebben een geïntegreerde fundering die je kunt gebruiken. Je kunt dit op de website zien, bij de specificaties van de kas.

Heb je geen ervaring met een fundering leggen en besteed je het liever uit, of wil je de kas door ons laten plaatsen? Dan leggen wij de fundering graag voor je. Want een goede fundering is noodzakelijk, anders heb je kans op glasschade door verzakking.

Fundering en metselwerk

3. Montage
Je hebt de juiste ondergrond en de fundering is op orde. Klaar om de kas te monteren. Als je handig bent en je krijgt hulp (alleen monteren is niet veilig), kun je in principe zelf je tuinkas plaatsen. Zeker onze kassen van Halls en Janssen AluSystems. De kassen van Eden en alle T-modellen kun je het beste door onze monteurs laten plaatsen. De vergoeding hiervoor spreken we van tevoren af. In die prijs zit: de fundering opbouwen, het frame monteren en een glazen of kunststof afdichting aanbrengen. 

Montage door monteur

We hanteren een aantal montagevoorwaarden, om de montage zo soepel mogelijk te laten lopen. Neem die van tevoren goed door.

Meer weten?
Lees ook de uitgebreide informatie over de plaatsing en montage van je kas op de website van Tuinkasgemak. Hierin vind je bijvoorbeeld ook links naar montagehandleidingen en -video’s.

 


Tags:


Meer nieuws