Zeeën van ruimte: goothoogte van je tuinkas of -kamer Tuinkas

Zeeën van ruimte: goothoogte van je tuinkas of -kamer

Door Mark Kusters 15 December 2021 | 08:00


Ontspannen (moes)tuinieren in je tuinkas of loungen in je tuinkamer. Dat lukt het best in een kas waarin je overal rechtop kunt staan en ook je planten de ruimte hebben om te groeien. Hiervoor telt vooral de goothoogte. Dit betekent: hoe hoog is je kas aan de zijkanten? Hoe hoger de goot, hoe meer ruimte je hebt om te kweken.

Als iets bepalend is voor het gebruiksgemak van je kas dan is het wel de goothoogte. Ben jij van plan om uren in je kas door te brengen? Koop dan geen kas met een goothoogte van 1.60 meter of minder. Dat is al heel snel te krap. Kies liever voor een goothoogte van 1.80 of zelfs 2 meter. Staar je hierbij niet blind op de prijs. Ja: een grotere kas is duurder. Maar je wil wél een kas kopen waar je nog jaren plezier van hebt.

Tuinkassen en -kamers van Janssens AluSystems
’t Vijfde Seizoen is onder andere dealer van deze Belgische topfabrikant. En dat is met een goede reden. Deze fabrikant onderscheidt zich door een groot programma aan tuinkassen en -tuinkamers aan te bieden met goothoogten van 180 cm en 200 cm! Dat betekent dat de deuren ook in de zijwanden geplaatst kunnen worden en niet (vanwege benodigde hoogte) perse op de korte zijde. Zeker als gekozen wordt voor een dubbele schuif- of draaideur wordt jouw tuinkas of -kamer supermooi en zeer toegankelijk.

Bij tuinkasgemak.nl hebben we alle modellen van Janssens AluSystems. Zowel de ‘Action Models’ (voorgeconfigureerd en extra prijsaantrekkelijk) als de ‘Custom Models’ (zelf op maat samen te stellen). Een zeer gewilde tuinkas/tuinkamer is de Helios Master Victorian.

Gelijk goed doen
Veel startende moestuinders zijn te bescheiden: in de praktijk zouden velen achteraf toch een grotere kas willen hebben. Terwijl de meeste mensen maar één keer in hun leven een dergelijke aanschaf doen. Het is dus slim om gelijk de maat te kiezen waar je een tijd mee vooruit kunt. Wil je meer weten over de verschillen tussen de kassen? Of heb je advies nodig bij het keuzeproces? Ik help je graag, zodat je een kweekkas koopt waar je járen plezier van hebt. Neem gerust contact op.


Tags:


Meer nieuws