6 accessoires die niet mogen ontbreken in jouw tuinkas Tuinkas

6 accessoires die niet mogen ontbreken in jouw tuinkas

Door Mark Kusters 30 August 2022 | 10:15


Wil je jouw tuinkas helemaal naar je eigen smaak inrichten? Hiervoor zijn veel nuttige en mooie accessoires verkrijgbaar. In deze blog deel ik een aantal ‘must haves’ om jouw tuinkas een flinke upgrade te geven.

Het allerbelangrijkste is dat jouw tuinkas een solide basis heeft én goed verankerd aan de grond staat. Zo zorg je er ten eerste voor dat je tuinkas niet weg waait, en ten tweede verlengt het de levensduur van jouw tuinkas. Je voorkomt bijvoorbeeld verzakking of andere problemen bij het opbouwen van de kas. Heb je hierover advies nodig? Bel dan met Mark van ’t Vijfde Seizoen, hij helpt je graag verder. Staat je kas al stevig en solide? Dan kun je op zoek naar wat accessoires waar je jouw tuinkas mee kunt upgraden.

Automatische raamopeners
In een kweekkas vliegt de temperatuur al bij een beetje zonneschijn naar tropische temperaturen. Je wil graag warmte in je kweekkas, maar het kan ook teveel van het goede worden. Daarom is het belangrijk dat je tijdig ventileert als de zon schijnt. Om er zeker van te zijn kan je dakramen en louvre-ramen uitrusten met een eenvoudige automaat. Zo’n automaat werkt met olie die uitzet als hij warm wordt. Met die ‘uitzetkracht’ wordt het raam automatisch geopend. Geen stroom nodig dus! En als het afkoelt gaat het raam weer automatisch dicht.

Zaaibakken
Naast kweekbakken, zijn er ook zaaibakken beschikbaar in onze webshop. Deze zijn eenvoudig te monteren aan de lengte- of breedtezijde van jouw tuinkas. Op deze manier haal je alles uit de ruimte die de kas jou biedt voor het stekken, oppotten, kweken en zaaien van jouw eigen moestuin.

Zaaitafels
Wil je een plekje creëren waar je wat mooie planten in potten kwijt kunt? Of waar jij je kopje koffie kan neerzetten terwijl je geniet van de heerlijke lentezon in je eigen tuinkas? Kies dan voor een tafel die je aan de lengte- of breedtezijde van je tuinkas kunt laten monteren.

Kweekbakken
In onze webshop op Tuinkasgemak.nl vind je verschillende kweekbakken/containers. Deze waterdichte bakken zijn onmisbaar bij het zaaien en kweken van groenten of kruiden. Je kunt kiezen uit kweekbakken met verschillende volumes. Zo kies je bijvoorbeeld uit een kweekbak met een inhoud van 15 of 40 liter. Deze kweekbakken kun je mooi kwijt op de kweekschappen die ik eerder in de blog benoem.

Zonwering
Wil je jouw plantjes beschermen tegen de zon? Voor de tuinkassen van Janssens AluSystems zijn handige schaduwdoeken beschikbaar. Deze worden net als een gordijn bevestigd met ‘runnertjes’ in de sleuven van de tuinkasprofielen. Voor andere merken zijn andere systemen beschikbaar.

Ontdek alle accessoires
Ben je nieuwsgierig naar alle accessoires waarmee jij jouw tuinkas naar een hoger niveau kunt tillen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Wil je graag eens sparren over jouw droom tuinkas? Neem dan gerust contact met me op of kom vrijblijvend langs in onze showroom.


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon