De muurkas: de optimale combinatie van kweekkas en tuinkamer Tuinkas

De muurkas: de optimale combinatie van kweekkas en tuinkamer

Door Lotte Hamer 25 October 2022 | 14:01


De naam zegt het eigenlijk al. Een muurkas plaats je tegen een rechte, stevige muur. Bijvoorbeeld van je woning. Er zitten een aantal voordelen aan het kweken in een muurkas. In deze blog lees wat deze voordelen zijn.

Kweekkas
Waarom kweken in een muurkas een goed idee is? Ondanks de beperkte ruimte die een dergelijke kas inneemt creëer je veel kweekruimte. Omdat je hierbij de nokhoogte optimaal benut. Aan de kant van de muur kun je gebruikmaken van de grote hoogte en gewassen laten groeien en klimmen. Dit is uitstekend voor het kweken van tomaten, komkommers, klimcourgette of druiven.

Tuinkamer
Een muurkas biedt niet alleen voordelen aan je gewassen, je kunt er zelf ook nog eens flink van profiteren. Zo kun je in het vroege voorjaar al genieten van het buitenleven met een zitje in jouw muurkas. Als je de kas tegen je woning plaatst en de eventuele buitendeuren in de serre laat uitkomen loop je zo vanuit huis jouw tuinkamer in! Zo wordt het automatisch een tuinkamer, veranda of serre. Zo geniet je als een van de eersten van het heerlijke voorjaarszonnetje.

Variaties 
Een muurkas kan je in veel verschillende variaties plaatsen. Met name het Belgische topmerk Janssens AluSystems biedt veel mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om de muurkas op een laag gemetseld muurtje te plaatsen. Daarmee wordt de kas nog meer een onderdeel van het gebouw (je huis) waartegen de kas geplaatst wordt. Ook is het mogelijk om de kas te voorzien van scharnierdeuren in plaats van de gebruikelijke schuifdeuren. Verder kun je decorpanelen, smalle glaspanelen en precies de RAL-kleur kiezen die jij het mooist vindt. Een handige configurator om jouw ideale muurkas samen te stellen is te vinden op de website van Janssens AluSystems. En heb je hulp nodig, Mark helpt je er graag bij.

Montage
De muurkas wordt tegen een muur gemonteerd. Hierdoor heeft de kas zelf geen achterwand. Naast stevig en recht én vlak (geen richels en uitstulpingen), moet de muur ook hoog genoeg zijn. Hoe hoog is natuurlijk afhankelijk van het model dat je kiest. Naast de rechte en vlakke muur is het belangrijk dat er een stevige fundering wordt aangelegd.

Een muurkas plaatsen is niet eenvoudig. De gespecialiseerde monteurs van ’t Vijfde Seizoen kunnen deze klus natuurlijk goed voor je klaren. Laat je informeren over de mogelijkheden.

Laat je adviseren in de showroom van ’t Vijfde Seizoen
Ben je benieuwd welke kas het beste bij jouw wensen en ideeën past? Neem contact op met Mark voor een afspraak in onze showroom. Hier kun je verschillende toepassingen van tuinkassen bekijken. En natuurlijk een prachtige muurkas van Janssens AluSystems bewonderen. Laat je inspireren!


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
DE SHOWROOM IS WEGENS VAKANTIE GESLOTEN VAN ZATERDAG 1 JUNI TOT EN MET ZATERDAG 8 JUNI. U KUNT ONLINE EEN BEZOEKAFSPRAAK BOEKEN OP EEN ANDER MOMENT VIA BOVENSTAANDE LINK.
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon