Tuinkamer én kweekruimte in één? Je maakt ’t waar met een T-model Tuinkas

Tuinkamer én kweekruimte in één? Je maakt ’t waar met een T-model

Door Mark Kusters 31 May 2023 | 09:50


Plantjes kweken én tegelijkertijd loungen in je tuinkas. Klinkt goed? Er bestaan tuinkassen die zich hier uitstekend voor lenen, zoals het ‘T-model’. Laat je inspireren door mijn tips, en wie weet zit jij binnenkort met een lekker kopje thee naast je eigen gekweekte gewassen. 

Het T-model is ideaal voor de combinatie van een kweekkas en tuinkamer. Dit model heeft veel hoeken, hierdoor is er veel ruimte voor een creatieve invulling. Bijvoorbeeld de ene helft vullen met moestuinbakken, zodat er aan de andere kant veel ruimte is voor je loungeset. Of toch een cirkel met in het midden de loungeset en alle planten om je heen. Er zijn mogelijkheden zat. Bovendien is dit model erg uniek. Een echte eyecatcher in je tuin.

Voordelen van een T-model

En er is meer. Kies je een T-model, dan kan je langer door met het planten van je gewassen. Eerder beginnen in het voorjaar en langer door in het najaar . Doordat je het buitenleven verlengt, geniet je meer van je tuin.  

Verticaal kweken

Wil je écht optimaal gebruikmaken van de ruimte? Denk eens aan verticaal kweken. Dit doe je bijvoorbeeld door een klimrek neer te zetten. Hiermee creëer je niet alleen meer ruimte, het ziet er ook nog eens mooi uit. En door de hoogte hoef je niet meer steeds te bukken. Ideaal! 

Je hebt daarnaast nóg meer ruimte voor jouw zitplekjes. Ook kan je makkelijker groenten zoals courgette in moestuin zetten. Die maken maar wat graag gebruik van de hoogte.

Wil je geen grote planten maar toch meer gebruikmaken van de ruimte? Dat kan. Plaats de kweektafels boven elkaar. Zo ga je de hoogte in zonder het klimrek. 

Makkelijke Moestuin

Voor de inrichting van een combinatie van een kweekkas en tuinkamer, is het belangrijk dat je de ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt. Plaatsing van Makkelijke Moestuin bakken en tafels zorgt ervoor dat je in de lage bakken bijvoorbeeld hoge planten kunt kweken (tomaten, komkommer, bonen enz.) en in de hogere moestuintafels de lagere planten (alle slasoorten, spinazie, snijbiet, kruiden enz.). Daarnaast zijn de moestuinbakken van Grönfeld erg aantrekkelijk, die kan je namelijk in heel veel afmetingen verkrijgen en doordat ze eenvoudig aan elkaar te koppelen zijn kun je vaak precies die maat creëren die je nodig hebt!

Zo kun je de ruimte van je tuinkas efficiënt inrichten. Je kunt er erg creatief mee omgaan. Vind je het lastig om een keuze te maken uit alle mogelijkheden? Geen probleem, ik help je graag verder. Neem gerust contact met mij op via e-mail of bel 0416 - 77 81 45. 


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon