Creëer je eigen natuurlijke waterreservoir met een eikenhouten regenton Buitenleven

Creëer je eigen natuurlijke waterreservoir met een eikenhouten regenton

Door Rob de Haan 25 January 2022 | 09:44


Zoek je naar duurzame oplossingen voor jouw (moes)tuin? Maar wil je wel de natuurlijke look van je tuin behouden? Dan is een regenton gemaakt van authentieke, Franse wijnvaten écht iets voor jou. Met een eigen waterreservoir draag je bij aan een beter milieu, geef jij je tuin een chique uitstraling én kom je wellicht ook nog eens in aanmerking voor subsidie. In deze blog vertel ik je er alles over.

Naast bovengenoemde voordelen levert het opvangen van je eigen regenwater ook voordeel op voor je gewas. In regenwater zit namelijk geen kalk en is daarom beter voor sommige planten dan leidingwater, waar wel kalk in zit. Nog een mooi bijkomend voordeel van kalkvrij water: je krijgt er je ramen streeploos mee schoon!

Chique, eikenhouten regenton
Een eigen waterreservoir in de vorm van een regenton in je tuin is superhandig, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Onze eikenhouten regentonnen zijn een elegant alternatief voor de vaak sfeerloze regentonnen van kunststof. De regentonnen zijn gemaakt van gerecyclede Franse wijnvaten, wat je bij sommige nog ziet aan het roodgekleurde hout aan de binnenkant.

Ze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar in onze webshops Moestuingemak en Tuinkasgemak. Daar vind je ook allerlei accessoires om je regenton helemaal naar jouw smaak te maken. Door er bijvoorbeeld een handig messing kraantje in te laten monteren, zodat je snel en eenvoudig je emmer of gieter kunt vullen om je planten water te geven.

Beter voor het milieu
Door regenwater op te vangen en hergebruiken in jouw (moes)tuin, draag je bij aan een beter milieu. Zo hoef je geen gezuiverd drinkwater te gebruiken om je planten water te geven. Daarnaast scheelt het liters rioolwater als meer mensen hun regenwaterafvoer aansluiten op een regenton. Zonder regenton loopt het regenwater tijdens een hoosbui van jouw dak regelrecht het riool in. Met als gevolg dat er overstromingen ontstaan. Door middel van een regenton verminder je de  wateroverlast.

Mogelijk recht op subsidie
Omdat je met een regenton bijdraagt aan een beter milieu, zijn er verschillende stimuleringsregelingen vanuit gemeenten, waterschappen en provincies. Hierdoor kun je allerlei subsidies aanvragen voor vergroenende oplossingen en waterinitiatieven, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een regenton. Via Groenesubsidiewijzer vind je eenvoudig welke regels en voorwaarden gelden in jouw gemeente of waterschap.

Bezoek onze showroom
Wil je advies of heb je nog vragen over de authentieke Franse regentonnen? Kom gerust langs in onze showroom in Drunen. Deze is, buiten het voorjaarseizoen, op afspraak geopend. Bel gerust om een persoonlijke afspraak te maken.

Dat kan op alle dagen in de week, behalve op zondag, via: 0416 - 77 81 45.


Tags:


Meer nieuws