Ontdek de nieuwe accessoires van Janssens AluSystems Kassen

Ontdek de nieuwe accessoires van Janssens AluSystems

Door Mark Kusters 23 February 2022 | 10:08


Met de tuinkassen en -kamers van Janssens AluSystems haal je een waar sieraad in je tuin. De producent uit het Belgische Lier biedt een ruim assortiment aan tuinkassen én oneindig veel mogelijkheden. De afgelopen tijd zijn hier een aantal accessoires aan toegevoegd. In deze blog vertel ik je meer over de mogelijkheden.

Een aantal accessoires zijn helemaal nieuw, maar bij andere zijn bepaalde upgrades doorgevoerd. Hiermee til je de kwaliteit van je tuinkas naar een nog hoger level.

Geïntegreerde zaaibak
Het voordeel van een geïntegreerde zaaibak is dat hier moestuingrond in kan en je direct plantjes kan kweken. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken als ideale bak voor je kruiden (bieslook, peterselie, basilicum, salie, enz.). De bak is ook handig voor de kleine struiktomaten. Een tip: maak zelf een houten blad zodat je de zaaibak ook (deels) als werkblad kan gebruiken.

Raamopeners
Een opdrukker is een standaard manier om dakramen te openen en sluiten. Dit werkt over het algemeen prima, alleen klapt het raam dicht als de wind onder het raam komt. Je kan ook kiezen voor andere systemen zoals:

  • De automaat: hiermee gaan dakramen automatisch open of dicht door middel van een mechanisme waar olie inzit. Deze olie zet uit als het warm wordt. Hierdoor gaat het raam automatisch open en heb je nooit meer slappe of verbrande planten/gewassen.

  • De spindel: met dit robuuste mechanisme staat een dakraam altijd vast. Hierdoor kan deze niet kapot waaien door de wind. Met een lange spindelstok draai je ramen makkelijk open en dicht. Tip: rust je kas nooit alleen met automaten uit. Ook als het koud is wil je kunnen ventileren en ramen met automaten kan je niet handmatig openzetten.

Dubbele schuifdeur
Voortaan worden schuifdeuren geleverd met een nieuw profiel. Hierdoor kun je enkele schuifdeuren ombouwen naar dubbele. Deze dubbele schuifdeuren kun je toepassen bij alle Custom Models. Maar ook bij Action Modellen: Senior Victorian en Master Victorian.

Ook zijn er hordeuren (vliegenschuifdeuren) beschikbaar voor de schuifdeuren. Zo houd je vliegen en ander ongedierte buiten de deur, handig als je de tuinkas bijvoorbeeld als loungeruimte of atelier gebruikt. Dan zit je niet te wachten op insecten binnen. Bij het kweken is dit niet erg of juist wenselijk.

Wil je er zeker van zijn dat je insecten uit je tuinkas houdt? Kies dan ook voor de nieuwe horren voor dak- en uitzetramen. Gebruik je automatische raamopeners of spindels op de dakramen? Ook dan is er een passende hor beschikbaar.

Nieuwe opties voor draaideuren
Ook voor de draaideuren zijn er nieuwe updates. Er zijn onder andere (schuif)hordeuren beschikbaar. Deze zijn identiek aan de schuifdeurenversie en worden ook aan de binnenkant van de deuren gemonteerd.

Bevestigingsmaterialen
Het is een veelgevraagd accessoire: een ‘ophang-oog’. Deze Twist-Eye is een kunststof blokje met een oog eraan. Deze draai je eenvoudig in de sleuven van de profielen van je tuinkas of -kamer. Handig om bijvoorbeeld spandraden of andere zaken te bevestigen.

Bevestigingsmaterialen zoals haakogen, hamerkopbouten en andere veelvoorkomende toebehoren zijn ook toegevoegd aan het assortiment.

Decorpanelen
Met decorpanelen zorg je ervoor dat je jouw rommel afschermt. Zo kun je dit van buiten de kas niet meer zien, dat staat een stuk gezelliger in je tuin. Let wel op de inval van het zonlicht als je vanuit de grond wil kweken. Als je gebruikmaakt van decorpanelen kan het handig zijn om kweekbakken op hoogte te gebruiken.

De decorpanelen zijn er in een moderne en klassieke versie. Hierbij kun je kiezen uit een lage uitvoering van ca. 90 cm hoog, en een hoge uitvoering van 200 cm. Met de hoge panelen verberg je een lelijk uitzicht, bijvoorbeeld op een muur of schutting.

Kies de tuinkas die bij je past!
Een tuinkas of -kamer van Janssens AluSystems komt in allerlei soorten en maten. Je kan ze zelfs helemaal zelf samenstellen, geheel naar eigen smaak. Wil je graag advies of meer weten over de nieuwe accessoires? Kom gerust langs in onze showroom of bel naar 0416 - 77 81 45 voor advies op maat. Wij helpen je graag!


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon