Action vs. Custom Models: jouw Janssens AluSystems tuinkas op maat Kassen

Action vs. Custom Models: jouw Janssens AluSystems tuinkas op maat

Door Mark Kusters 28 March 2023 | 09:00


Het Belgische kwaliteitsmerk Janssens AluSystems biedt tuinkassen in alle soorten en maten. Hierbij heb je naast de seriematig geproduceerde ‘Action Models’, ook een scala aan mogelijkheden om je eigen ideale tuinkas of -kamer samen te stellen. Oftewel de ‘Custom Models’. Ik vertel je er meer over in deze blog.

Een ‘Custom Model’-tuinkas begint bij een keuze voor een basismodel. Een vrijstaande kas of liever een muurkas. Vervolgens kun je dit basismodel helemaal naar jouw smaak aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de maatvoering, het soort deuren, beglazing en accessoires. Jouw aanpassingen aan het basismodel worden direct concreet dankzij de 3D–configurator. Op die manier krijg je een voorproefje op wat je kunt verwachten.

Tuinkas op maat

Wil je jouw plantjes kweken in de tuinkas? Of (ook) een heerlijke loungeplek creëren? Een tuinkas is multifunctioneel. Met een ‘Custom Model’ stel je de kas volledig zelf samen. Zo pas je de volgende dingen naar wens aan:

 • Maatvoering

 • Deuren

 • Ramen en openers

 • Beglazing

 • Panels

 • Kleuren

 • Plaatsing op een muurtje

 • Accessoires

Er zijn verschillende basismodellen die je volledig naar jouw hand kan zetten. Bekijk op de pagina over maatwerk-tuinkassen uit welke basismodellen je kunt kiezen.

Custom Model muurkassen

Een muurkas is bij uitstek dé combinatie van een kweekkas en tuinkamer. Omdat de muurkas direct aan het huis zit, haal je het buitenleven een beetje naar binnen. En andersom. Je kunt een muurkas tegen een dichte muur plaatsen of je plaatst ‘m zo tegen je woning dat je een tuinkamer, veranda of serre creëert. Er zijn verschillende basismodellen waar je uit kunt kiezen en die je naar jouw smaak kunt samenstellen.

Wil jij bijvoorbeeld een serre met mooie, openslaande deuren? Dan kun je kiezen voor scharnierdeuren, in plaats van schuifdeuren. Verder kun je kiezen uit decorpanelen, smalle glaspanelen en precies de RAL-kleur die jij het mooist vindt. Je kunt een muurkas óók op een laag gemetseld muurtje plaatsen, zo maak je de kas nog meer onderdeel van je huis.

Custom Model Modern

Voor een strakke, moderne losstaande tuinkas/-serre kun je kiezen voor de Professional Custom Modern. Deze heeft een luxueuze uitstraling en biedt comfort. De hoogte biedt veel mogelijkheden op kweekgebied. Klimgroentes als courgettes krijgen alle ruimte én je kunt er prima verticaal kweken. Je stelt namelijk eenvoudig het aantal kweekbakken samen. Net als het aantal ramen en deuren.

Deze kas is ook zeer multifunctioneel. Naast dat je hierin je eigen groentes en kruiden kunt kweken, doet de Professional Custom Modern het ook uitstekend als tuinkamer, atelier of op kantoor. Je creëert hiermee en afgesloten ruimte, maar je behoudt toch het ruimtelijke gevoel door de grote raampartijen.

Custom Model Gigant

De naam zegt het eigenlijk al. Het Gigant-model van Janssens AluSystems is een imposante kwaliteitsserre. Dankzij het hogere dak kun je hier uitstekend grotere planten en boompjes in kwijt. De exacte vorm en afmetingen bepaal je uiteraard zelf. Net als de kleur, ramen, deuren, glasbreedte en accessoires. De Gigant is ook uitermate geschikt voor zakelijk gebruik. Denk aan een tuinkas op zorgboerderijen, evenementen en horeca.

Ontdek de mogelijkheden

Wil je graag een unieke tuinkas? Eentje volledig naar jouw smaak? Neem dan contact met me op. Aan de hand van jouw wensen en de mogelijkheden kijken we welke model en welke opties het beste bij jou en jouw tuin passen. Kom ook gerust langs in onze showroom. Hier kun je een aantal van onze tuinkassen bekijken. 


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
 • Woensdag 13:00 - 17:00
 • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
 • Alcoalaan 2N
 • 5151RW Drunen
Telefoon