Genieten van de lentezon in een tuinkamer? Ontdek de mogelijkheden Kassen

Genieten van de lentezon in een tuinkamer? Ontdek de mogelijkheden

Door Coen Withraeckers 18 April 2023 | 11:07


Overweeg jij een tuinkas voor in je tuin? Een inrichting als kweekkas ligt dan voor de hand. Maar wist je dat er nog veel meer mogelijk is met een tuinkas? Richt ‘m bijvoorbeeld in als een sfeervolle tuinkamer. In dit artikel deel ik mijn tips.

Natuurlijk wil je een tuinkas die het beste bij je past. Tuinkassen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt ze gebruiken als kweekkas, tuinkamer of serre. Een tuinkas die zich bij uitstek leent voor een tuinkamer, is een muurkas. Deze zit vast aan je huis waardoor het gevoel van een luxe serre ontstaat. De muurkas biedt door het glas een mooi uitzicht over je tuin. En geeft een ruimtelijk gevoel.

T-vorm: wat is er mogelijk?

Een andere optie is een losstaande kas in een T-vorm. De vorm biedt alle ruimte voor een creatieve invulling en inrichting. Een kweekkas en tuinkamer in dezelfde ruimte? In een tuinkas in T-vorm combineer je dit eenvoudig. Dit komt vooral doordat je hier met verschillende hoeken kan werken. Op die manier scheid je de verschillende plekken automatisch van elkaar. 

Maak in één hoek bijvoorbeeld een heerlijke loungeplek, waar je geniet van de ochtendzon. En in de andere hoek een mooie kweekplek. Door met kweekbakken en -tafels te werken, maak je optimaal gebruik van de ruimte. Zo kun je namelijk ook in de hoogte kweken.

Glas, ramen en ventilatie

Ga je voor een tuinkas of tuinkamer? Dan is glas een belangrijk aandachtspunt. Mijn advies: veiligheidsglas. Naast sterkte biedt dit glas goede isolatie. Heb je ook al nagedacht over de ramen? Met automatische raamopeners zorg je voor de juiste ventilatie. De raamopeners gaan namelijk automatisch open als het te warm is en dicht als het weer kouder wordt. Dan heb je hier totaal geen omkijken meer naar.

Ook hordeuren dragen bij aan de ventilatie. Bovendien houd je hiermee ongedierte en insecten buiten de deur. Ideaal als je relaxed wilt genieten van de lentezon in je tuinkamer zonder muggen en wespen.

Inspiratie voor de inrichting

Goed, je hebt de tuinkas gekozen. Je weet welk glas en welke voorzieningen je nodig hebt. Nu is het tijd voor het leukste deel: de inrichting! Wat is er zoal mogelijk? Hoe deel je de ruimte zo sfeervol en slim mogelijk in? Richt ‘m bijvoorbeeld in met een ruime tafel, om tijdens zomeravonden lang te tafelen met vrienden en familie. Of een luxe loungeset om na een lange werkdag je heerlijk een boek te lezen in de zon. De mogelijkheden zijn oneindig. 

Materialen en zonlicht

Voor de inrichting maak je natuurlijk gebruik van verschillende materialen, accessoires en meubels. Houd er rekening mee dat deze continu in contact komen met het zonlicht. Sommige materialen kunnen hierdoor naar verloop van tijd verkleuren. Ga bijvoorbeeld liever voor wol in plaats van katoen, houd het op lichte kleuren en verwissel je kussens wat vaker.

Warmhouden 

Tot slot: de temperatuur. Superbelangrijk tijdens je borrels, koffiemomentjes of etentjes in je tuinkamer. In de lente is het vaak niet warm genoeg om buiten te zitten. Maar in de tuinkas/tuinkamer is het dan al heerlijk vertoeven! De temperatuur gat namelijk direct omhoog als heel even de zon op het glas schijnt! In de winter kan je ook genieten van je kas, maar dan zal je wel moeten verwarmen. Houd er daarom rekening mee dat je dan een stroompunt nodig hebt. Denk bij het plaatsen van je tuinkas dan ook goed na over het aansluiten van elektriciteit en stromend water.

Nog meer inspiratie?

Je ziet dat er veel opties zijn voor het inrichten van een tuinkamer. Wil je nog meer inspiratie of ben je benieuwd wat er mogelijk is in jouw tuin? Neem gerust contact op met Mark via e-mail of bel 0416 - 77 81 45, we helpen je graag verder.


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
  • Woensdag 13:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
  • Alcoalaan 2N
  • 5151RW Drunen
Telefoon