Zo wordt moestuinieren kinderspel, voor jou én je kind Moestuin

Zo wordt moestuinieren kinderspel, voor jou én je kind

Door Mark Kusters 19 March 2021 | 09:27


Met een Makkelijke Moestuin is moestuinieren zo eenvoudig dat kinderen (met wat hulp) ook aan de slag kunnen. Voor hen een leuke kennismaking met verschillende groenten en een mooie manier om oog te krijgen voor de natuur. En natuurlijk een goede reden om lekker buiten te zijn. Hoe maak je jouw kind enthousiast? Ik geef je graag advies. 

Het systeem van Makkelijke Moestuin is komen overwaaien uit Amerika. Je teelt kruiden en groenten overzichtelijk in bakken die zijn opgedeeld in vakken van 30x30 centimeter. Iedereen kan op deze manier moestuinieren, ook kinderen. Vanaf een jaar of 8 met wat hulp, vanaf 12 jaar vrijwel zelfstandig. 

Moestuinbakken

Begin samen 
Samen moestuinieren kan uiteraard pas als je een moestuin hebt. Dat kan al heel eenvoudig. Wat je nodig hebt is een moestuinbak met vakken, een klimrek, de Makkelijke Moestuin Mix en de juiste zaden. Dat is alles. Ik schreef eerder een uitgebreid artikel over Makkelijke Moestuin. Hierin vind je een stappenplan, extra tips en verschillende handige video’s. Met deze kennis kan moestuinieren echt in één keer goed gaan. 

En als je dan eenmaal die succesvolle moestuin hebt, kun je je kind erbij betrekken. Want het is natuurlijk alleen leuk om te moestuinieren als het goed gaat, anders zijn kinderen er zo op uitgekeken. Laat ze meekijken met wat je doet en zelf een handje meehelpen.

Moestuinieren met je kind

Geef je kind een eigen (mini-)moestuinbak
Heeft je kind de kunst voldoende afgekeken? Geef het dan een eigen moestuinbak. Het is verstandig om te beginnen met een mini-moestuinbak. Dan kan je kind overal goed bij. Daarna kun je overstappen op een grotere bak. Help nog wel een handje mee. Bijvoorbeeld door hen eraan te herinneren de plantjes water te geven. Of bij te springen als de plantjes dreigen te worden opgegeten door een slakkenfamilie. Ook kun je ze nog beter laten kennismaken met moestuinieren met het Makkelijke Moestuin kinderboek of de Makkelijke Moestuin App.

Start met eenvoudige plantjes
Plant niet direct de meest kwetsbare plantjes. Maar begin bijvoorbeeld met paksoi of radijsjes. Die zijn eenvoudig te onderhouden en groeien snel. Zo ziet je kind snel resultaat van het werk. Ook leuk: wat bloemetjes planten. Dan ziet de bak er gelijk vrolijk uit en is er altijd wat te zien, zelfs als je pas net zaadjes van groenten hebt geplant en die nog niet zijn ontsproten. 

Meer weten?
Wil je inspiratie opdoen voor groenten die je in jouw Makkelijke Moestuin kunt kweken? Op onze webshop Moestuingemak vind je allerlei verschillende zaden. Al deze zaden staan ook in de Makkelijke Moestuin App, zodat je precies kunt zien hoe je de zaadjes laat opbloeien tot een rijke oogst.

 


Tags:


Meer nieuws