Kies de beste grond voor je moestuinbak Moestuin

Kies de beste grond voor je moestuinbak

Door Mark Kusters 03 February 2022 | 07:05


De juiste aardemix vormt de ideale basis voor een levendige moestuin. Zo geniet je van een rijke oogst, óók op kleine oppervlakten. De beste bodem voor jouw gewassen bevat de perfecte hoeveelheid lucht, vocht en voeding voor gezonde planten. Bijkomend voordeel is dat een kwalitatieve aardemix de kans op schimmel vermindert én jaren goed blijft. Je hoeft ‘m alleen af en toe bij te vullen.

Iedereen kan moestuinieren, zeker met het systeem van Makkelijke Moestuin. Met dit systeem teel je jouw gewassen in overzichtelijke bakken, opgedeeld in vakken van 30x30 centimeter. Je maakt het jezelf nog gemakkelijker door je groenten, fruit en kruiden te telen op de beste grond, met de perfecte hoeveelheid lucht, vocht en voeding. Voor sterke, gezonde planten en een rijke oogst.

moestuinieren

De ideale basis
Hoe kies je de ideale basis voor jouw moestuin? Hiervoor kijk je naar verschillende factoren, zoals de voeding, zuurgraad en vochtigheid. Zelf werk ik altijd met Makkelijke Moestuin Mix. Het bevat organische voeding, grove vermiculiet, compost, houtschors en vezels. Waarom ik kies voor juist deze mix? Dit heeft twee redenen:

 1. Lucht en water 
  De ideale aardemix houdt veel lucht en water vast en geeft dit geleidelijk af aan je planten. Dit is belangrijk voor gezonde wortels. Hiervoor bevat de Makkelijke Moestuin Mix vermiculiet, een natuurlijk mineraal met een neutrale pH-waarde. Ook bevat het bruinveen, een vezel die vocht en lucht vasthoudt.

 2. Voeding en zuurgraad
  Maar de beste aardemix zit ook boordevol voedingsstoffen en mineralen, en is basisch (niet zuur). De voeding in Makkelijke Moestuin Mix is organisch en bevat meer dan 15 soorten natuurlijke grondstoffen. De pH-waarde ligt lekker hoog.

De Makkelijke Moestuin Mix is geschikt voor vrijwel alle planten en groenten, waaronder komkommers, sperziebonen, tomaten, bosbessen, sla, zonnebloemen en pompoen. Het bevat alle ingrediënten in precies de juiste verhoudingen, zodat de aardemix een zuurgraad heeft waar vrijwel alle groenten goed op groeien.

Hoe gebruik je de mix?

 1. Schud de mix voordat je de bak vult, zo maak je de aarde luchtig en rul. Druk de mix nooit aan.
 2. Maak de aarde voor het zaaien goed vochtig met veel water.
 3. Giet voor of na het zaaien op de plek van de zaadjes nog wat extra water.
 4. Verwijder na het oogsten de wortels van de oude planten.
 5. Verwijder in het voorjaar alle oude planten en vul aan met nieuwe aarde.

makkelijke moestuin voeding

Tip: extra voeding na elke oogst
Voor het beste resultaat meng je elke keer voordat je opnieuw inzaait een schepje Makkelijke Moestuin Voeding door de aarde. Zo wordt de bodem van jouw Makkelijke Moestuin een ware voedingsbom voor een rijke oogst. De voeding bestaat uit 15 natuurlijke grondstoffen, waaronder tarwekaf, druivenpitten, en cacaodoppen. De grondstoffen bieden je planten de juiste mineralen en voeding. Eén pak van een kilo is voldoende om een bak met zestien vakken een jaar lang voeding te geven.


Tags:


Meer nieuws

Showroom

't Vijfde Seizoen
Indien u voor een tuinkas wilt komen kijken adviseren we een afspraak buiten de openingstijden te maken. Plan uw afspraak online of bel met Mark voor een persoonlijke afspraak.
Openingstijden
 • Woensdag 13:00 - 17:00
 • Zaterdag 13:00 - 17:00
Adres
 • Alcoalaan 2N
 • 5151RW Drunen
Telefoon