Welke planten- of moestuinbak past bij jou? Moestuin

Welke planten- of moestuinbak past bij jou?

Door Michel Groenveld 12 October 2021 | 17:00


't Vijfde Seizoen levert bakken in diverse materialen en uitvoeringen. Wij verkopen growbags en bakken gemaakt van hout, kunststof, aluminium, staal en bamboe. Voor op de grond of op hoogte. Op een vaste plek of op wieltjes. Voor elk wat wils, maar welke soort plant- of moestuinbak past het beste bij jou?

Het belangrijkste van je moestuinbak is het materiaal. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen en aandachtspunten. Afhankelijk van het merk zijn de bakken ook verkrijgbaar in andere afmetingen, met of zonder poten / wielen. Met onderstaande samenvatting krijg jij een goed beeld van welke moestuinbakken het beste passen bij jouw levensstijl:

Planty growbag: voor kleine oppervlakten
Deze leuke growbag van Planty is gemaakt van gerecyclede plastic flesjes, waardoor hij luchtdoorlatend is. Zo groeien je plantjes goed en blijven ze gezond. Dankzij de verfijnde kunststof is de growbag veilig en schoon te gebruiken. De afmeting van de growbag is 30 x 30 x 20 cm, perfect voor een klein balkon en voor woekerplanten. Lees hier het complete overzicht van de growbag.

Makkelijke Moestuin Originals: zolang de voorraad strekt*
Deze douglashouten moestuinbakken en -tafels hebben een lange levensduur. Ze worden geleverd met een anti-onkruiddoek, die dient als bodem voor de bakken, waarmee jij onkruid de baas blijft. De bakken en tafels zijn ieder te verkrijgen in twee maten: 120 x 120 cm en 60 x 120 cm, waarmee je lekker veel kunt oogsten. Meer informatie? Zie de webshop voor een overzicht van de Makkelijke Moestuin Originals.

MM-bamboo: voor gezondheid en duurzaamheid
Net als hout gaat bamboe jarenlang mee. Door de luchtzuiverende werking is het materiaal goed voor je planten én voor jou. Bamboe heeft zoveel voordelen dat ik er een artikel aan heb geweid. Deze bakken en tafels zijn ook te verkrijgen in twee maten: 120 x 120 cm en 60 x 120 cm. Zie de webshop voor een overzicht van alle MM-bamboo producten.

Grönfeld Growall: voor een pluktuin in de hoogte
Deze verticale moestuinwand is ideaal voor het kweken van je eigen kruiden. Je plaatst hem tegen een buitenwand dicht bij je keuken, zodat je verse kruiden altijd bij de hand hebt. De Grönfeld Growall is gemaakt van aluminium en roest daarom niet. De wand is 195 cm hoog en 75 cm breed. De moestuinbakken worden erbij geleverd, maar je kunt naar wens meer bestellen in verschillende kleuren. Lees hier het complete overzicht van de Grönfeld Growall.

Grönfeld-moestuinbakken: voor veelzijdige combinaties
De PLANT25 moestuinbakken van Grönfeld zijn alle drie van een ander materiaal: staal, aluminium en ijzer. De bakken zijn makkelijk te combineren: je kunt zowel in lengte als in hoogte bakken aan elkaar koppelen. Met een eenvoudig klipsysteem maak je unieke combinaties, zonder gereedschap. Deze topeigenschap wordt verder toegelicht in mijn artikel over de Grönfeld-bakken

De moestuinbakken zijn verkrijgbaar in drie maten: 60 x 60 cm, 60 x 120 cm en 120 x 120 cm. Ze worden standaard geleverd zonder bodemplaat. Wil je wieltjes plaatsen onder de bakken? Dit kan alleen bij de kleine en middelgrote maten. Kijk op onze webshop voor het overzicht van de Grönfeld-moestuinbakken.

Advies op maat?
Ben je er nog niet helemaal uit wat jouw ideale plant- of moestuinbak is? Kom gerust langs in onze showroom of bel naar 0416 - 77 81 45 voor advies op maat. Wij helpen je graag!

* De houten bakken van de Makkelijke Moestuin gaan uit het assortiment van Makkelijke Moestuin. Deze zijn vervangen door de bamboebakken die nog mooier en duurzamer zijn.


Tags:


Meer nieuws